Astra Fióktelep: ügyféllevelek a közös megegyezéses szerződésmegszűntetés lehetőségéről
Budapest, 2015. szeptember 14. – A román Astra Biztosító ügyfeleinek a következő napokban lehetőségük lesz biztosítási szerződésük közös megegyezéssel történő megszüntetésére egy, a biztosító fióktelepétől levélben kapott megállapodás aláírásával és visszaküldésével. Az MNB e héten bejelentést tesz a folyamatban lévő gépjárműbiztosítási kárügyek magyar nyelvű gyors, akadálymentes rendezésének lehetőségéről is.
Az Astra Fióktelep tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) arról, hogy a következő napokban a román Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Biztosító (Astra Biztosító) valamennyi hazai ügyfelének levelet küld a biztosítás közös megegyezéssel történő megszüntetésének lehetőségéről. A postai küldemény az Astra Fióktelep részéről előzetesen aláírt megállapodást is tartalmaz a díjjal fedezett, még le nem járt évfordulójú biztosítási szerződés 2015. szeptember 30-i hatályú, közös megegyezéssel történő megszüntetéséről.
Ha az Astra-biztosított ezzel egyetért, alá kell írnia a megállapodást, és levélben vagy a dokumentum beszkennelésével elektronikus levél csatolmányaként mihamarabb vissza kell juttatnia az Astra Fióktelep által a levélben megadott elérhetőségek valamelyikére. A közös megegyezés akkor jön létre, ha az ügyfél által aláírt dokumentum szeptember 30. előtt beérkezik az Astra Fióktelepéhez.
A már befizetett, de a román Astra Biztosító által meg nem szolgált időszakra vonatkozó díj visszafizetését az ügyfél a román felügyelet mellett működő garanciaalaptól (FGA) igényelheti vissza.
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) esetében a közös megegyezéses szerződésmegszűntetést szükséges összehangolni más biztosítónál – 2015. október 1-jétől hatályos – új szerződés megkötésével, különben a kieső időszakra az ügyfélnek magas fedezetlenségi díjat kell fizetnie. A közös megegyezéses szerződésmegszűntetés révén a vagyonbiztosítással rendelkező ügyfelek a szerződéses évforduló lejárta előtt át tudnak szerződni más hazai biztosítóhoz.
A magyar fogyasztók érdekeit képviselő MNB – az elmúlt időszakban lebonyolított egyeztetéseinek eredményeként – e hét folyamán további bejelentést tesz majd a hazai közvélemény számára a folyamatban lévő Astra gépjárműbiztosítási kárügyek magyar nyelvű gyors, akadálymentes rendezésének lehetőségéről is. Az MNB honlapjának Astra menüpontjában emellett (http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/vezeto-hirek) folyamatos tájékoztatást nyújt a román Astra Biztosító károsultjainak, ügyfeleinek kártérítésére vonatkozóan.
Az Astra Fióktelep tájékoztatása szerint kárkifizetéseket már nem teljesítenek, kárigényeket nem tudnak befogadni. Az Astra Fióktelep ügyfélszolgálatai, illetve telefonközpontja eddigi elérhetőségein (www.astrabiztosito.hu) változatlanul tájékoztatást nyújtanak az ügyfeleknek.
Magyar Nemzeti Bank

Magyar Nemzeti Bank
Kommunikáció
Telefon: + 36/06 (40) 203-776
Fax: + 36 (1) 429-8000
E-mail: felugyeletisajto@mnb.hu
Web: www.mnb.hu


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft